Alarm në Gjermani për rritjen e rasteve të viktimave nga Covid

04 nëntor 2021 | 08:17

Gjermania po përjeton pandeminë e të pavaksinuarve. Kështu deklaroi ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, i cili shtoi se në disa rajone vendet e terapisë intensive janë sërish pothuajse të pamjaftueshme”. Sipas tij vala e katërt është në fuqi të plotë në Gjermani.

“Pandemia nuk është aspak e rreme. Të duash të mbyllësh gjendjen e jashtëzakonshme pandemike nuk do të thotë aspak se pandemia ka mbaruar. Vala e katërt është këtu me fuqi të plotë. Ne po përjetojmë një pandemi të të pavaksinuarve dhe është masive, me infektime në rritje”.

Në 24 orët e fundit ka pasur 194 vdekje nga Covid-19 përkundër 114 të një jave më parë. Alarmi është ngritur nga presidenti i institutit gjerman Robert Koch, Lothar Wieler, në një konferencë për shtyp në Berlin.

“Vala e katërt zhvillohet pikërisht ashtu siç e kemi imagjinuar, pikërisht sepse shumë nuk janë vaksinuar. Në 24 orët e fundit ka pasur 194 vdekje me dhe nga Covid, një javë më parë ishin 114” ”, tha Lothar Wiele.

Gjermania dëshiron të përshpejtojë tërheqjen e vaksinave me dozën e tretë, tha ministri i Shëndetësisë Jens Spahn, duke marrë si model Izraelin, “i cili ka arriti të ulë kurbën e përfitimit falë dozës së tretë”.

Ministri Spahn kërkoi më shumë kontroll të Green Pass në restorante, muze dhe vende publike ku kërkohet.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Intervistë për gazetën “Epoka e re” me autoren e librave…