Algat Spirulina me ngjyrë te gjelbert-blu mund të parandalojnë seriozisht Covid-19

13 prill 23:22

Algat Spirulina me ngjyrë te gjelbert-blu mund të parandalojnë seriozisht Covid-19, si dhe te rigjenerojne mushkerite si dhe organet e tjera te trupit te demtuara me pare nga Covid-19

Agjensia informuese ISRAEL21c

Percjell lajmin e studimit qe zbulon se një ekstrakt i Spirulinës së përmirësuar zvogëlon me 70% lirimin e një proteine ​​të sistemit imunitar që shkakton stuhi të rrezikshme citokine në mushkëri.

Ekspertët kanë zbuluar se një ekstrakt të Spirulinës cilesore mund të zvogëlojë lirimin e një proteine ​​të sistemit imunitar që shkakton stuhi të rrezikshme citokine në mushkëri.

Një ekstrakt i algave të gjelbërta blu Spirulina mund të ndihmojë pacientët Covid-19 të shmangin ne menyre serioze, semundjen, sipas një studimi nga shkencëtarët izraelitë dhe Islandezë botuar në revistën Marine Biotechnology.

“Përfitimet e mundshme shëndetësore të Spirulinës janë të dokumentuara mirë,” vunë në dukje autorët.  “Kjo algë jeshile blu përmban C-phycocyanin (C-PC), një proteinë që lidh pigmentin, e cila rrit aktivitetet antioksiduese, anti-inflamatore dhe anti-tumorale.”

Shkencëtarët zbuluan se një ekstrakt i Spirulinës së përmirësuar në mënyrë fotosintetike zvogëlon me 70% lirimin e një proteine ​​të sistemit imunitar që mund të shkaktojë një stuhi citokine në mushkëri duke çuar në ankth të frymëmarrjes akute dhe dëmtime të organeve.

Besohet se stuhitë e citokinave janë përgjegjëse për rastet kritike të Covid-19.

Hulumtimi u krye në Institutin e Kërkimeve Galilee MIGAL në Izraelin verior duke përdorur alga të rritura në një laborator në Islandë nga kompania izraelite Vaxa, e cila i zvilloi kerkimet e financuara nga fonde të Bashkimit Evropian për të eksploruar trajtime natyrore për Covid-19.

“Kjo tregon që ekstrakti i algave mund të përdoret për të parandaluar stuhitë e citokinës nëse u jepet pacientëve shpejt pas diagnozës”, tha autori bashkë-udhëheqës Asaf Tzachor, një studiues i bioteknologjisë në IDC Herzliya i cili aktualisht po udhëheq Projektin e Sigurisë Ushqimore dhe Rreziqeve Katastrofike Globale në  qendra për studimin e rrezikut ekzistencial në Universitetin e Kembrixhit.

Autori tjetër bashkë-udhëheqës është Or Rozen nga MIGAL.  Autorët kontribues përfshijnë Soliman Khatib dhe Dorit Avi nga MIGAL dhe Sophie Jensen nga MATIS – Ushqim dhe Kërkim dhe Zhvillim i Bioteknologjisë, Reykjavík.

Provat klinike janë planifikuar më tej, me qëllimin e formulimit të pikave të spirulinës orale.

Për të mesuar me shumë, dhe per te perfituar mbi dobite parandaluese dhe rigjeneruese te Spirulines, mund te eksploroni me tej ne websitin e kompanise zvicerane e cila ka ne baze te produkteve te saj ekstraktin e Spirulines me cilesore.

Ku mund ti gjeni?

– Per t’ju derguar linkun, në menyrë që të klikoni drejteperdrejtë ne websitin e kompanisë Zvicerane, ju lutemi na shkruani në send message:

https://www.facebook.com/103115108390631/posts/158359559532852/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë Covid-19 dhe…