Ambasada e ShBA-së në Prishtinë paralajmëron rrezik nga sulmet terroriste

29 mars 2018 | 09:43

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA) në Kosovë, ka paralajmëruar qytetarët amerikanë për rrezik të shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë gjatë festave katolike dhe ortodokse.

Në njoftim e kësaj ambasade është thënë se qytetarët amerikanë duhet të tregojnë kujdes për shkak se ekstremistët përqendrohen në vendet turistike.

“Departamenti i Shtetit dëshiron të paralajmërojë qytetarët amerikanë për rrezikun e shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë, veçanërisht gjatë stinëve të festave. Qytetarët amerikanë duhet të tregojnë kujdes në festimet e festës dhe në ngjarjet rreth festimeve katolike dhe ortodokse të Pashkëve. Ekstremistët vazhdojnë të përqendrohen në vendet turistike, qendrat tregtare, bare (kafene), shtëpitë e adhurimit dhe objektivat e tjera. Ju lutemi të ushtroni vigjilencë shtesë në këto vende dhe vende të ngjashme”, është thënë në njoftimin e Ambasadës amerikane në Prishtinë.

Këshillat e plota nga ShBA-së:

Mbajeni në dijeni të profilit tuaj në publik dhe mos e tërheq vëmendjen te vetja si amerikane.
Shqyrtoni planet tuaja personale të sigurisë: Kriminelët dhe terroristët mund të monitorojnë lëvizjet tuaja. Ndryshoni rrugën dhe kohën e lëvizjeve tuaja për t’u bërë një objektiv më i paparashikueshëm.

Jini të vetëdijshëm për mjedisin tuaj: Identifikoni vendndodhjen e daljeve emergjente dhe të shërbimeve të sigurisë kur ndodheni në vende publike.
Shmangni turmat / demonstrimet: Nëse jeni në një zonë ku grumbullohet një turmë (festim, demonstrim, etj.), Përpiquni të largoheni nga zona ose, për të paktën, të shkoni në buzë të turmës ku mund të largoheni nëse është e nevojshme.
Qëndroni të vëmendshëm në vende të frekuentuara nga turistët.

Monitoroni mediet lokale për përditësime. Monitoroni mediet sociale, njoftime televizive dhe radio, ose udhëzime nga Ambasada ose Konsullata e SHBA-ve më e afërta.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Nga deklaratat e Ramush Haradinajt është e qartë për të…