Bashkurti: Moska po tenton zgjerimin në Ballkanin Perëndimor (Video)

14 mars 2019 | 17:16

Një nga teoritë që është shpalosur kohët e fundit, për të shpjeguar dinamikat në Ballkanin Perëndimor, madje edhe në Shqipëri, kanë të bëjnë me planet hegjemonike në zonë të Rusisë.

Lisen Bashkurti, njohës i gjeopolitikës bashkëkohore, ka folur në emisionin “A2” të “CNN”-së për këto manovra që shpesh herë citohen, por jo të gjithë i analizojnë seriozisht.

Sipas Bashkurtit, nuk përbën risi përpjekja e Rusisë për të rritur prezencën dhe zgjeruar ndikimin në Ballkanin Perëndimor.

“Kjo tashmë është provuar edhe me fakte me ngjarjet e fundit në Malin e Zi, Serbi dhe Maqedoni, me disa simptoma në Kosovë, por edhe në Shqipëri”, ka thënë Bashkurti.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
E konsiderojmë të papërgjegjshëm bojkotin e Parlamentit nga partitë opozitare.…