BE-ja shpërfilli Kosovën me mosliberalizim të vizave

06 dhjetor 08:12

Zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj ka thënë se shtyrja e liberalizimit të vizave më shumë ka të bëjë me rrethanat politike të Bashkimit Evropian (BE) sesa me Kosovën. 

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka deklaruar se BE-ja nuk i ka përmbushur premtimet si dhe ka shpërfillur Kosovën duke mos i liberalizuar vizat. 

Megjithatë, Hoxhaj ka thënë se institucionet e Kosovës duhet ta vazhdojnë betejën që çështjen e vizave ta vendosin në agjendën e radhës të Këshillit të Ministrave të BE-së. 

Ai ka theksuar se përderisa deputetët e Parlamentit Evropian thonë se Kosova i ka përmbushur kriteret, vlerësimet në Prishtinë janë të paarsyeshme dhe kanë të bëjnë me luftën për pushtet e cila, sipas Hoxhaj, sidomos në procesin e liberalizimit të vizave, nuk i bën nder askujt.

(Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka udhëtuar në…