Besnik Tahiri: Kjo qeveri nuk ka bërë asgjë për të drejtat e punëtorëve në sektorin privat

18 shtator 21:01

Pas mbledhjes së sotme të kryesisë së Kuvendit, shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka deklaruar se të drejtat e punëtorëve në sektorin privat janë preokupim të cilin AAK-ja do ta adresojë në Kuvendin e Kosovës.

“Kjo Qeveri nuk ka bërë asgjë për të drejtat e punëtorëve në sektorin privat. Lëre që e ka dëmtuar ekonominë dhe ndërmarrësinë, mirëpo punëtorët në sektorin privat po ballafaqohen me probleme serioze, që ndërlidhën me orë ta gjata të punës, mungesë të kontratave, mungesë të sigurimit, me pagën e ulët minimale, e po ashtu me moskujdesin e kësaj qeverie”, ka theksuar Tahiri.

Sipas tij, kjo qeveri ka ardhur në pushtet duke premtuar të drejtat dhe avancimin e pozitës së punëtorëve në sektorin privat.

“Kjo nuk ka ndodhur dhe do të trajtohet në një seancë parlamentare të radhës”, ka theksuar Tahiri.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Koloneli Andrey Kondrashkin, komandanti i brigadës elitare të sulmeve ajrore…