Bitcoin me një fillim të dobët në vitin e ri

03 janar 12:10

Pasi Bitcoin shënoi një vit rekord prej rreth 1300 për qind në vitin 2017, fillimi i vitit të ri ishte mjaft i nënshtruar.

Sipas Coinmarketcap, rënia e të martës në mëngjes ishte pak më shumë se katër për qind në 24 orët e kaluara. Sipas Bloomberg, kjo është hera e parë që nga viti 2015 që Bitcoin bie në fillim të vitit.

Për monedhat alternative, fillimi i vitit dukej më mirë. Për shembull, Ethereum (që nga e marta në mëngjes) u rrit me vetëm 14 për qind. Vetëm në fundjavë, monedha u zëvendësua si kriptovaluta e dytë më e madhe (në kuptim të kapitalizimit të tregut) të Ripple. Falë rritjes së vlerës, Ethereum tani është vetëm pas monedhës XRP.

Të ashtuquajturit Altcoins janë gjithashtu më të fortë në fillim të vitit se kurrë më parë. Pjesa e Bitcoin në kapitalizimin e përgjithshëm të tregut ka arritur një nivel të ri të gjithanshëm prej rreth 36 për qind. Një vit më parë, vlera ishte ende mbi 83 për qind. /Lajmi.net/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), Shyqiri Bytyqi, ka…