Çështja e Kosovës të zgjidhet para se Serbia të bëhet anëtare e BE-së

10 nëntor 11:43

Problemi i Kosovës duhet të zgjidhet para se Serbia të anëtarësohet në Bashkimin Evropian (BE), por Kosova nuk është çështja e vetme, ka shumë tema të tjera teknike, dhe Serbia është në mes të këtij procesi.

Kështu ka thënë ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Schieb.

Ai ka thënë se ka përshtypjen se imazhi i BE-së nuk është aq pozitiv në Serbi.

“Imazhi i BE-së këtu nuk është aq pozitiv sa pritej, por BE0-ja po bën gjëra të mira për Serbinë. BE-ja mbështet Serbinë financiarisht përmes programeve të shumta, investimeve në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Ju keni 27 shtete dhe ndonjëherë është një proces i komplikuar se si të bien dakord për të ndihmuar disa shtete. Ishte bërë në parim, por BE-ja po bën një punë të mirë. Unë mendoj se ka një procedurë për të përmirësuar imazhin e BE-së në Serbi”, ka thënë ai për “TV Prva”.

Diplomati gjerman ka theksuar se Gjermania mbështet fuqimisht Serbinë në rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian.

“Ne po përpiqemi të shpjegojmë këtu se çfarë përfaqëson Bashkimi Evropian. Serbia duhet të bëhet anëtare e Bashkimit. Gjithkush mund të përfitojë nga ajo që BE ka për të ofruar. “Ne duhet të punojmë për bashkëpunim konstruktiv”, është shprehur ambasadori Schieb.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këngëtarja e njohur shqiptare, Genta Ismajli është shndërruar në një…