Delegacioni i Klubit të Biznesit të Kosovës zhvillon takime të rëndësishme në DASH: Po forcohen marrëdhëniet ekonomike e diplomatike me SHBA-në

12 qershor 2024 | 12:13

Ditën e sotme, Klubi i Biznesit të Kosovës ka realizuar një takim me zyrtarët e Departamentit Amerikan të Shtetit, ku në fokus ka qenë forcimi i marrëdhënieve ekonomike dhe diplomatike mes dy shteteve.

Në njoftimin e bërë në Facebook nga Klubi i Biznesit të Kosovës, thuhet se në takim kanë theksuar rolin e rëndësishëm të sektorit privat në nxitjen e rritjes ekonomike dhe stabilitetit në rajon. Në këtë takimin delegacionin e Kosovës e përbënin: Ilir Ibrahimi, drejtor menaxhues në Klub të Biznesit, Amir Bajrami-Harcu, Blerim Devolli-Devolli Group,Fatmir Krasniqi-Buçaj, Fisnik Deçani-Albaqeramika,Kujtim Bucaliu-HIB Petrol, Xhevdet Rexhepi-Viva Fresh Store dhe Ahmet Shala, profesor në JMU.

Njoftimi i plotë i Klubit të Biznesit të Kosovës:

Sot, Klubi i Biznesit të Kosovës pati një takim shumë të frytshëm me zyrtarët e Departamentit të Shtetit. Diskutimet tona u përqendruan në forcimin e marrëdhënieve ekonomike dhe diplomatike midis Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara.

Ne trajtuam rolin e rëndësishëm të sektorit privat në nxitjen e rritjes ekonomike dhe stabilitetit rajonal. Gjithashtu, u theksua rëndësia e mbështetjes së SHBA-së për integrimin e Kosovës në strukturat euro-atlantike, një hap thelbësor për sigurinë dhe prosperitetin e rajonit.

Ne jemi të bindur se partneritetet e reja do të sjellin përfitime të mëdha për të dy vendet tona.

Faleminderit Departamentit të Shtetit për mbështetjen dhe angazhimin e tyre të vazhdueshëm për përmirësimin e marrëdhënieve SHBA-Kosovë.

Së bashku, ne mund të ndërtojmë një të ardhme më të ndritur dhe më të sigurt.

Anëtarë të delegacionit janë:

– Ilir Ibrahimi, drejtor menaxhues në Klub të Biznesit

– Amir Bajrami, Harcu

– Blerim Devolli, Devolli Group

– Fatmir Krasniqi, Buçaj

– Fisnik Deçani, Albaqeramika

– Kujtim Bucaliu, HIB Petrol

– Xhevdet Rexhepi, Viva Fresh Store

– Ahmet Shala, profesor në JMU

Today, the Kosovo Business Club had a very fruitful meeting with State Department officials. Our discussions focused on strengthening economic and diplomatic relations between Kosovo and the United States.

We addressed the important role of the private sector in fostering economic growth and regional stability. Additionally, we emphasized the importance of US support for Kosovo’s integration into Euro-Atlantic structures, an essential step for the security and prosperity of the region.

We are convinced that new partnerships will bring great benefits to both our countries.

Very grateful to the State Department for their continued support and commitment to improving US-Kosovo relations.

Together, we can build a brighter and safer future.

Members of the delegation are:

– Ilir Ibrahimi, managing director at the Business Club

– Amir Bajrami, Harcu

– Blerim Devolli, Devolli Group

– Fatmir Krasniqi, Bucaj

– Fisnik Deçani, Albaceramika

– Kujtim Bucaliu, HIB Petrol

– Xhevdet Rexhepi, Viva Fresh Store

– Ahmet Shala, professor at JMU

#kosovous #diplomaticrelations #economicgrowth #StrategicPartnerships #FutureCollaborations

Ilir Ibrahimi Viva Fresh Store Albaqeramika HIB Petrol Sëiss Premium Consulting Buçaj Birra Peja

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shefi i grupit parlamentar i AAK-së, Besnik Tahiri, ka thënë…