Dëliri i pushtetit çon në çmenduri!

18 gusht 2023 | 13:53

Nga Hisen Berisha

Nisma e fundit me Tetovën, për nxitjen e nacionalizmit majtist, i cili historikisht ka qenë burim i diktaturave, që degradojnë njeriun në komunist e trushplarë, tregon se ky Kryeministër aq sa është i rrezikshëm është edhe i pa dinjitet gjegjësisht hipokrit.

Populli shqiptar në Republikën e Maqedonisë së Veriut janë popull shtetformues dhe nxitja e nacionalizmit përçarës është në dëm të së ardhmes së tyre. Në Mal të zi po ashtu!

Ndërsa sikur vërtetë preokupimi i tij të ishte i sinqertë, atëherë vizitën dhe përkrahjen e tillë organizative do ta bënte në komunat e Kosovës Lindore, ku shqiptarët po bëhen inekzistent përmes çregjistrimit nga librat amzë, mohimit dhe deadresimit nga vendbanimet. E të mos flasim për shqiptarët që jetojnë më në brendi të Serbisë si p.sh. në Beograd, Novi Sad, e gjetiu, ku s’kanë asnjë mbrojtje dhe as adresë kosovare oficiele përkujdesi.

Po ashtu një vizitë, qoftë edhe me nxitje të nacionalizmit si përkatësi etnike, do të ishte e nevojshme në trevën e Sanxhakut, ku iu është mohuar identiteti nacional, arsimor e kulturor, e janë tjetërsuar nga qenia shqiptarë autokton, duke i transformuar në “komb mysliman!”.

Kulmi i këtij angazhimi qesharak tëkKryeministrit “gjithëkombëtar-internacional-socialist”, është involvimi në fushatën elektorale të Zvicrës dhe përkrahja e socialdemokratëve zviceran, përkatësisht mbështetja për shokun Cédric si një mik i mirë i tij, partitë e të cilëve i përkasin të njëjtës familje ideologjike “Internacionales Socialiste”, ku gravitojnë bashkë me Partinë Socialiste të Sllobodan Millisheviçit e tjera parti simotra ideologjike”.

Dëliri i pushtetit, historikisht është dëshmuar se i mbanë në pushtet neodiktatorët e tillë deri në çmenduri, apo deri te fundi i tyre si viktima të vet mekanizmave ideologjik që i kanë prodhuar këto lloj kafshësh politike, që janë përdorur edhe më përpara për “kavie” eksperimentale në politikë. Fatkeqësisht ai që po pëson është populli dhe Kosova.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë të premten se…