Dhoma e Tregtisë kërkon nga qeveria që t’i dëgjojë më shumë kërkesat e bizneseve

27 maj 2024 | 11:41

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë (DHTIK) ka shprehur shqetësimin lidhur me mosveprimin e Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, në lidhje me Terminalin Doganor “Fitorja” në Ferizaj për vazhdim të licencës.

Terminalit Doganor në Ferizaj i skadon licenca e operimit më 24 qershor të këtij viti, dhe ndonëse kompania ka bërë kërkesë për ri-licencim sipas afateve ligjore, ende nuk ka asnjë përgjigje nga ministria në fjalë.

“Lidhur me këtë çështje, mbi treqind (300) biznese dhe mbi njëzetë (20) kompani të agjentëve doganor në Ferizaj kanë bërë peticione duke kërkuar vazhdimin e licencës të këtij Terminali Doganor. Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë (DHTIK) kërkon nga Qeveria/Ministria e Infrastrukturës, që të ofroj zgjidhje për këtë çështje duke i dëgjuar kërkesat e bizneseve dhe agjentëve doganor dhe t’ia vazhdoj licencës e operimit Terminalit Doganor në Ferizaj, pasi mendojmë se kjo çështje ka të bëjë edhe me sigurinë e mallrave”, thuhet në reagimin e DHTIK-së.

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë shpreh shqetësimin se mbyllja eventuale e Terminalit në Ferizaj nuk do t’ju shërbej bizneseve dhe se nga kjo situatë do të përfitojnë kompanitë transportuese nga shtetet e tjera, të cilat përbëjnë rreth 90% të transportit rrugor.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Bologna ishin padyshim surpriza më e bukur e këtij sezoni…