DITA E EMRIT TË UÇK-së!

17 nëntor 12:51

Ismet Sylejmani

Emrush Xhemajli, veprimtari e udhëheqësi i madh ilegal i LPK-së e i luftës për liri e çlirim të Kosovës dhe viseve të saja nën ish-jugosllavi, përkujton datën dhe vitin e emrit të UÇK-së!

Vendimi për emertimin e UÇK-së ishte njëri prej vendimeve më të mëdha e më të rëndësishme për popullin, Atdheun dhe Kombin tonë!

Lëvizja Popullore e Kosovës ishte mekanizmi politiko-patriotik, që u mbulua me meritë të madhe, me mbulesë gjigande historike, me aureolën e artë kombëtare, sepse jo vetëm ishte flamurtarja e luftës për liri, por u bë edhe emertuesja e Ushtrisë Çlrimtare të Kosovës, lufta heroike e titanike e së cilës dhe gjaku i derdhur për liri, bëri realitet çlirimin e Kosovës nga Serbia pushtuese!

Lavdi gjakut të derdhur për liri!
Lavdi UÇK-së!
Nderim e rrespekt përgjithmonë për emertuesit e UÇK-së!

Prishtinë 17 Nëntor 2020!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Telekomi i Kosovës ka njoftuar se janë zhbllokuar llogaritë bankare,…