Dje iu dha lamtumira e fundit Beqir Qerimit, i cili kishte filmuar paraqitjen e parë publike të UÇK-së

07 nëntor 11:56

Të dielën i është dhënë lamtumira e fundit, Beqir Qerimit nga fshati Llaushë i Komunës së Skenderajt.

Beqir Qerimi, i cili ka ushtruar profesionin e mësimdhënësit dhe sportistit kishte gjiruar paraqitjen e parë publike të UÇK-së në LLaushë në vitin 1998.

Për vdekjen e Qerimit, ka shkruar një mesazh emocionues shoku i tij i ngushtë, Shaqir Bejta.

“Beqa ishte i gjithanshëm, por kamerën e kishte mjet të pandashëm, ku përmes syrit të saj regjistroi shumë ngjarje e aktivitete të rëndësishme, që në thelb kishin aktivizmin për liri. Nder ngjarjet më të rëndësishme ishte xhirimi i paraqitjes së parë publike të UÇK-së në Llaushë, ku përmes këtyre pamjeve sensibilizoi edhe opinionin ndërkombëtare se në Kosovë po ndodhte diçka e madhe e gjithashtu motivoi shumë të ri për t’ju bashkangjitur UÇK-së, ushtri të cilës shpejt iu bashkua, për të dhënë kontribut kudo që ishte nevoja”, ka shkruar Bejta në “Facebook”.

Shkrimi i plotë i Bejtës:

Sot mora nder lajmet më të pikëluara në jetën time, sepse iku nga kjo botë humanisti dhe njeriu i orëve të para të aktiviteteve kulturo-sportive në komunën tonë. Me tronditi ky lajm sepse me Beqën e kalova një pjesë të jetës sime në aktivitete kulturore para dhe pas luftës.

Beqa ishte i gjithanshëm, por kamerën e kishte mjet të pandashëm, ku përmes syrit të saj regjistroi shumë ngjarje e aktivitete të rëndësishme, që në thelb kishin aktivizmin për liri. Nder ngjarjet më të rëndësishme ishte xhirimi i paraqitjes së parë publike të UÇK-së në Llaushë, ku përmes këtyre pamjeve sensibilizoi edhe opinionin ndërkombëtare se në Kosovë po ndodhte diçka e madhe e gjithashtu motivoi shumë të ri për t’ju bashkangjitur UÇK-së, ushtri të cilës shpejt iu bashkua, për të dhënë kontribut kudo që ishte nevoja.

Siç e thash edhe më lartë Beqa ishte i gjithanshëm, andaj atë do ta kujtojnë të gjithë sportistët e anës sonë, sidomos ata të mundjes, shenjëtarisë, shigjetarisë e shumë sporteve të tjera. Sporte këto, në të cilat Beqa (në cilësi të trajnerit) korri rezultate të jashtëzakonshme, në nivele vendore e ndërkombëtare.

Beqën do ta kujtojnë edhe aktivistet e kulturës, ambientalistët e kush tjetër jo!

Si gjithmonë dhe me vetëfinancim Beqa, para e pas luftës, financoi-organizoi shumë ngjarje të rëndësishme kulturo-sportive, ishte iniciator i themelimit të shumë klubeve, të mundjes, shenjëtarisë, shigjetarisë, gjithashtu edhe i teatrit “kaçurrela” i cili dha shumë shfaqje për fëmijë dhe të rinj.

Ngushëllime familjes, dhe të gjithë banoreve të komunës sonë!

Lavdi jetës dhe veprës së Beqir Qerimit!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Luis Suarez u rikthye në vendlindje për ta veshur përsëri…