DOGJA KËNGËN

26 nëntor 09:10

GENTIAN DODI

 

DOGJA KËNGËN

 

Askujt nuk i tregova

Si hyra në vdekje

E dola i gjallë nga ajo

 

Ata që më panë më ekzekutuan,

 

Fjalët, emri im morën dhenë.

 

Përgojuesit shumëzuan thashethemet

Nga lagjja, në fshat e pallahangë.

 (Kjo poezi është botuar në sprovën për antologji “Dritë mbi plagë”, botuar nga Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”, Gjenevë, 2020. Në ditët në vijim, duke nisur nga 13 nëntori, në gazetën “Epoka e re”, në portalin online të saj dhe në formatin Pdf po të saj, për çdo ditë do të botohen poezitë e autorëve të botuara në këtë përmbledhje)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Mijëra njerëz në rajonin Primorye të Rusisë në Lindjen e…