e-Krona bëhet kriptomondedha e parë shtetërore në botë

28 korrik 2021 | 16:04

Pas viteve të kërkimit dhe zhvillimit, banka qendrore suedeze më në fund krijoi e-Krona, kriptomonedha e parë në botë e decentralizuar e mbështetur nga një shtet.
Monedha është në dispozicion për t’u blerë, shitur dhe përdorur menjëherë përmes faqes zyrtare të internetit të eKrona. Qëllimi i vetëm i faqes zyrtare në internet është të tregtojë, shpërndajë dhe mundësojë tregtimin e sigurt të monedhës digjitale të sapo krijuar, raporton “bitnewspaper”.
Aktualisht çmimi i një e-Krona është i barabartë me 0.2 cent. Konsiderohet shumë më pak e shtrenjtë se çdo rival i saj. Në kohën e shkrimit, Bitcoin tregton me 32,786,24 euro dhe Ethereum me 2,123,19 euro përcjell “Klankosova.tv”.
Historikisht, sa herë që një komb ose një korporatë njofton sponsorizimin e një aktivi digjital, çmimi ngrihet në qiell duke i lënë investitorët të skuqen me kthime të larta. Shumë po presin që eKrona të ndjekë të njëjtat gjurmë duke pasur një mbështetje të jashtëzakonshme shtetërore. Bitcoin ka krijuar një brez të ri të milionerëve dhe është koha që eKrona të bëjë të njëjtën gjë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Notarja 17-vjeçare amerikane Lydia Jacoby, bëhet sportistja e parë nga…