Emërimi i anëtarëve të KQZ-së, në dorë të Gjykatës Kushtetuese

17 korrik 2018 | 07:39

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, është duke pritur vendimin e Gjykatës Kushtetuese për emërimin e anëtarëve të rinj të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ).

Kështu ka bërë me dije për gazetën “Epoka e re” një burim brenda Presidencës.

Sipas këtij burimi, Zyra e presidentit ka kërkuar mendimin e Gjykatës Kushtetuese lidhur me numrin e nominimeve të subjekteve politike për anëtarë të KQZ-së, por deri më tani nuk ka marrë përgjigje.

“Kemi kërkuar mendimin e Gjykatës Kushtetuese lidhur me të drejtën e subjekteve politike/grupeve parlamentare për nominimin e anëtarëve të KQZ- së. Jemi në pritje të vendimit të gjykatës dhe në momentin që ta marrim përgjigjen do të vazhdojë procesi i emërimit të anëtarëve të rinj të KQZ-së”, ka thënë ky burim.

Përderisa zyrtarët e partive në pushtet e shohin si të drejtë këtë veprim të presidentit, nga ana tjetër zyrtarët opozitarë e vlerësojnë si veprim për ta prolonguar procesin.

(Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Parlamenti egjiptian miratoi sot një ligj për mediat, duke i…