Galeria e Ministrisë së Kulturës përzgjedh Programin Artistik për vitin 2020

24 janar 14:57

Në bazë të konkursit publik për Programin Artistik të Galerisë së Ministrisë së Kulturës për vitin 2020, i cili ka qëndruar i hapur nga data 01.10.2019-11.11.2019, për të qenë pjesë e repertorit të GMK-së për vitin 2020 kanë aplikuar rreth dyzet artistë/e vendas, nga rajoni dhe më gjerë nga Evropa e Kanadaja.

“Ministri i Kulturës në bazë të kompetencave të tij këto ditë ka emëruar Komisionin Artistik, përgjegjës për shqyrtimin dhe seleksionimin e projekteve konkurruese. Komisioni në përbërje: znj. Shqipe Kamberi – kryesuese, si dhe znj. Zana Ramadani dhe Arlinda Hajrullahu – anëtare, pas shqyrtimit të projekteve konkurruese dhe në përputhshmëri me politikat kulturore e programore të GMK-së për vitin 2020, në takimin e mbajtur më 22 janar 2020, vendosi për projektet dhe artistët/et që do të ekspozojnë këtë vit në Galerinë e Ministrisë së Kulturës: Faik Krasniqi; Michael Stoeger, Florent Pista, Idlir Koka, Argenita Fetahu, Pranvera Kicaj, Yll Xhaferi dhe Engji Jaha”, është thënë në njoftimin e Galerisë së Ministrisë së Kulturës (GMK).

Gjithashtu, në bazë të kompetencave ligjore, koordinatorja e GMK-së Dhurata Ramosaj, ka të drejtë që përveç këtyre tetë projekteve të përzgjedhura nga Komisioni, të ftojë për ekspozitë edhe dy artistë të dalluar vendas apo të jashtëm.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kylian Mbappe mund të transferohet në Real Madrid. Ylli i…