Gërvalla niset për në Austri, do të marrë pjesë në takimin ‘Miqtë e Ballkanit Perëndimor’

20 qershor 2024 | 15:40

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD), Donika Gërvalla, është nisur për në Austri, me ftesë të homologut të saj, Alexander Schallenberg.

Gërvalla do të marrë pjesë në takimin e grupit “Miqtë e Ballkanit Perëndimor”, i cili përfshin përveç Austrisë dhe gjashtë shtete të Ballkanit Perëndimor edhe Italinë, Kroacinë, Çekinë, Greqinë, Sllovakinë dhe Slloveninë.

Ky takim synon përkrahjen e shteteve të Ballkanit Perëndimor për një integrim sa më të shpejtë në strukturat e BE-së.

“Në këtë takim Ministrja Gërvalla do të paraqesë qëndrimet e Republikës së Kosovës rreth sigurisë në Evropë dhe në rajon, reformat e thella të ndërmarra për sundim të ligjit, ngritjen e nivelit të demokracisë dhe zhvillimin ekonomik, si dhe do të avokojë për përshpejtimin e procesit të anëtarësimit në Bashkimin Evropian si dhe nevojës së ndërmarrjes së veprimeve konkrete për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor”, ka njoftuar MPJD-ja.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kur Xherdan Shaqiri i Zvicrës goditi me një përpjekje madhështore…