Gjenerali në pension: Ushtria ukrainase është më e mira në botë për momentin

24 mars 19:26

Ushtria ukrainase është aktualisht më e mira në botë, tha këtë javë Mick Ryan, një gjeneral-major në pension në ushtrinë australiane.

Ndërsa fliste me Kyiv Post të enjten, Ryan foli për aspekte të ndryshme të forcave të armatosura të Ukrainës dhe se si ato kanë përdorur një sërë aftësish, si mbrojtja nga raketat, mbrojtja me dron dhe trupat luftarake të vijës së parë, në luftën e tyre kundër Rusisë.

“Mendimi im është se ukrainasit janë ndoshta ushtria më e mirë në botë për momentin,” tha Ryan. “Dhe nuk është ndoshta, ata janë. Ata janë ushtria më e mirë në botë. Ata janë më me përvojë në luftën moderne, ata e kanë treguar këtë gjatë 13 muajve të fundit.

Tani ata kanë derdhur shumë gjak dhe kanë humbur shumë për të mësuar kaq sa kanë mësuar, por ata janë ushtria më e mirë në botë. Ne të gjithë mund të mësojmë prej tyre,” – deklaroi gjenerali në pension.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në ambientet e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës në Prishtinë është…