Haxhiu kërkon kthimin e besimit të qytetarëve në drejtësi

10 shkurt 16:58

Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovë (KGjK), Skender Çoçaj, ka pritur në një takim pune ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Gjatë këtij takimi, Çoçaj ia ka uruar detyrën e re ministres Haxhiu si dhe e ka njoftuar atë lidhur me aktivitetet e KGjK-së, arritjet e deritashme, objektivat dhe sfidat me të cilat po përballet sistemi gjyqësor në vendin tonë.

“Ne jemi duke i ndërmarrë të gjitha hapat për arritjen e qëllimeve tona kryesore që garantojnë një sistem gjyqësor të pavarur dhe të paanshëm, rritjen e efikasitetit, përmirësimin e performancës dhe imazhit të sistemit gjyqësor, rritjen e transparencës dhe llogaridhënies si dhe luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar”, ka thënë Çoçaj.

Ndërsa ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka shprehur përkushtim për ofrimin e mbështetjes për realizimin e kërkesave buxhetore që i kanë institucionet e drejtësisë.

Me këtë rast, ajo ka theksuar se është e hapur dhe e gatshme në ofrimin e përkrahjes për institucionet e drejtësisë në mënyrë që të kthehet besimi i qytetarëve në drejtësi.

“Jam e gatshme që bashkërisht me institucionet e drejtësisë t’i qëndroj besnike misionit tim si Ministre e Drejtësisë, pra ta kthejmë besimin e qytetarëve tanë në drejtësi dhe ta përmbushim misionin e përbashkët, luftimin e së keqes”, ka thënë Haxhiu.

Çoçaj dhe Haxhiu kanë diskutuar rreth adresimit të çështjeve të ndryshme si: zgjidhja e lëndëve civile, parashkrimi i lëndëve, buxheti 2020 dhe aprovimi i tij, nevoja për staf në gjykata, Ligji i konfiskimit të pasurisë, rritja e pagave për stafin administrativ në gjyqësor, pjesëmarrja e gjyqtarëve dhe prokurorëve në grupe punuese dhe trajnime, si dhe çështje të tjera të cilat cilësohen si sfida aktuale në sistemin e drejtësisë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Abelard Tahiri, ka…