Hydajet Hyseni: Marsi ’81-s ka pasur një domethënie të veçantë

11 mars 2021 | 12:04

Me rastin e 40-vjetorit të demonstratave të 81-shit, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës ka hapur ekspozitën “Vullkani i Republikës”.

Ekspozita është hapur në Mensën e Studentëve në Prishtinë.

Ish i burgosuri politik, Hydajet Hyseni, në një fjalë rasti ka thënë se demonstratat e 81-shit i kanë bashkuar shqiptarët.

“Ne na ka bashkuar pranvera e vitit 1981 [marsi i lavdishëm] dhe sot nuk jemi në situatë që të flasim gjerë e gjatë. Do ta bëjmë këtë në tryezën që do të organizojmë sot këtu në mensë dhe më pas në konferencat që do të organizohen më 26 mars në Institutin e Albalonoigjisë. Ajo që do të mund të përmendet në një kohë të tillë është fakti që në të kaluarën shqiptare marsi ka pasur një domethënie të veçantë”, ka thënë Hyseni.

No description available.

No description available.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Pas sukseseve të artistëve të shumtë shqiptarë në tregun botëror,…