Ibrahimi duke u larguar nga Katedralja!

16 janar 11:41

Shkruan: Kimete Berisha

Një herë kam shkruar se si intelektualët e krishterë gjatë viteve të ’90-ta silleshin si ‘myslimanë’ dhe Ti nuk ke pasur shans ta bësh dallimin se kush cilës fe i takon.

Nga nevoja për të qenë si ‘shumica’, një katolik shqiptar ka dhënë kontribut të dyfishtë kombëtar, ose ka punuar dyfish më shumë se një shqiptar mysliman për t’u ndjerë i barazuar.

Ky ka qenë ‘kompleks’ i brendshm i të krishterif në fjalë, e jo kërkesë e shumicës.

Absolutisht Jo.

Kjo ‘teza ime shkencore’, nuk hasi në mirëkuptim, më sulmuan pamëshirë disa të krishterë dhe kështu u dekurajova të bëj zbulime të tjera më të thella.

 1. Dodë Gjergji duket i butë, por nuk është i butë. Është si ‘ushtar’ i Sun Tzu-s, që sillet i butë kur është i ashpër dhe anasjelltas.
 2. Dodë Gjergji, ia ka dhënë tenderin vëllait të tij (Gazmendot) për ta ndërtuar Katedralen, e për ta bërë këtë gjest tregtie me ‘Shtëpinë e Zotit’, nevojitet guxim dhe arrogancë e madhe;
 3. Dodë Gjergji, fytyrën e tij e ka pikturuar në muret e Katedrales, për ta bërë veten të përjetshëm.

Për ta pikturuar veten në mur, Ti duhet të jesh narcisoid, jomodest dhe egoist. Gjithçka duhet të jesh, përveç ‘Shërbëtoe i Zotit’.

 1. Dodë Gjergji e ka privatizuar Katedralen, dhe në mënyrë të natyrshme e ndjen si pronë të tijën. Pra, Katedralen ka ndërtuar vëllai (me pare të popullit), fytyra e tij është në murin e Katedrales dhe oborri i Katedrales është bahçja e babës.
 2. Paramendojeni secili prej jush që jeni i zoti i shtëpisë, sikur ta vizatonit fytyrën tuaj në muret e dhomës së ndejës, dhe tregomëni mu ‘a po rrënqethemi’, se s’keni çare pa u rrënqethur nga dimensioni më i krisur i dashurisë ndaj vetvetes.
 3. Kisha Katolike Shqiptare është në Krizë të thellë identiteti.

Nuk lyp çare te të gjallët, por te të vdekurit dhe tek përmendoret e tyre që do t’i përvetësojë.

 1. Për dallim nga fetë tjera që janë aktive dhe marrin pjesë në hallet e përditshme të shqiptarëve, Dodë Gjergjin e ka rrokë gajla e përjetësisë dhe e elitave. Lidhja e tij me njerëz normal nuk ekziston.

Duke dashur ta marrin (për vete) Ibrahim Rugovën në Katedrale, e kanë larguar nga Katedralja.

Simbolikisht, shtatorja është drejtuar kah rruga, shihet Rugova (me take) duke dalë nga aty, e jo duke hyrë, ose duke qëndruar aty.

Abrahami (Ibrahimi) ishte babai i të gjitha religjioneve.

Hajt, emrin si simbolikë (boll

me përtesë), por po e pranojmë si gjetje para-biblike.

Ama, Kriza e identitetit e Kishës Katolike është kaq e madhe sa frika nga ‘zhdukja’ po e bën edhe qesharake.

Çka të duhet ‘Father Figure’ kur e ke Jezusin, e ke Zotin?

Pse prania e një shtatorje të njeriut të vdekshëm të bën të ndjehesh më i sigurt se prania e Zotit të përjetshëm!

Çka është gjithë kjo Vetmi Krishtere!

Qetësohu At!

Ibrahim Rugova ishte politikan dhe paqësor, por nuk ishte ‘misionar i paqes’, dhe ishte komandant i FARK-ut, apo nuk ishte!

Kokën në varr e kah të thyer kah Kibla, kurse shtatoren në Katedrale!

A s’është kjo e çuditshme dhe pak dhimbshme të luajnë me ty njerëzit e dëshpëruar që asgjë nuk i përmbush.

Zbrazëtia e Dodë Gjergjit është kaq e madhe, sa nuk mbushet edhe sikur ta vendosje krejt botën në shpirtin e tij!

I lutem Zotit që Dodë Gjergji dhe Kisha Katolike nuk janë kaluar nëpër ‘Natën e errët të shpirti ‘, ai momenti kur e thërret Zotin, e nuk të ‘përgjigjet’.

E pasi s’të përgjigjet, e humb besimin në Të.

E pasi e humb besimin në Të, e urren veten pse s’hjen qetësi ‘As me Zotin, as pa Zotin’ nuk mundesh.

E të tjera!

– Vlerësimini i shtatores:

 1. Ibrahim Rugova së shpejti do të oksidohet dhe do të duket i gjelbër, si gur i Trepçës, sese shkëlqimi i shtatores nuk mbijeton kurrë.

Jetës i mbijeton veç ‘ndryshku’;

 1. Ibrahim Rugova në shtatore i ka këpucët me platformë dhe me shtiklla;
 2. Pulla e tretë e setrës me rregullat e veshjes nuk përthekohet kurrë.

Veç pulla e parë përthekohet, dy të tjerat jo, kurrë;

 1. Ibrahim Rugova në shtatore ‘tipizohet’ si abdall dhe i ‘lumtur’ pa arsye, duket euforik, si Ylli i vallëzimit ‘Footloose’;
 2. Duket edhe si ‘matës i erës’.

Mantelin ia ‘fluturon’ era, pa nevojë.

Shtatorja është dashur të vendoset në një vend të mbrojtur nga era.

Dhe kjo ta kujton ‘erën e malit’!

Mendjelehtësinë e Klerit!;

 1. Më vjen shumë keq që më duhet ta them, por duket edhe sikur shtatoren e ka financuar ‘Playboy-i’ Shikoje me kujdes!

Në të vërtetë, Rugova ishte tepër modest dhe i marrshëm, jo si në shtatore, që duket: euforik, jomodest dhe ‘Playboy’;

 1. Mikelangjelo, mjeshtri i shpirtit prej guri, ka thënë se ‘sa më shumë që e harxhon mermerin, aq më shumë rritet statuja’.

Ku ia keni lënë pra Mindilin e tij të famshëm dhe të pashmangshëm!

P.S. 1. Dodë Gjergji është mirë me ma lshu mua pozitën e tij!

Më ‘mysliman’ nuk bëhet!

P.S. 2. Ju kam thënë se për çdo ditë do të bëhem më ‘agresive’ deri te një Vendim k Ri’!

Dhe shpresoj se jeni të kënaqur me mua. Tamam puna, nëse s’jeni.

Se nëse nuk jeni të kënaqur me mua, atëherë diçka nuk është në rregull me Juve 🤦‍♀️

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një persona ka vdekur në QKUK, ku po trajtohej pas…