Jep dorëheqje drejtoresha e Arsimit në Viti

29 janar 20:28

Fatbardha Emini, ka dhënë dorëheqje nga pozita e drejtoreshës së arsimit në Komunën e Vitisë.

Ajo thotë se ky vend nuk është i interesuar që arsimin ta ketë prioritet.

“Më lejoni të ju njoftoj për dorëheqjen time si Drejtoreshë e Arsimit në Komunën e Vitisë. Gjatë vitit 2022 së bashku me stafin e DKA-së e Drejtoret e shkollave, u angazhuam maksimalisht që të ofrojmë kushte më të mira, e mbështetje për nxënësit dhe mësimdhënësit, për një arsim cilësor dhe gjithëpërfshirës, për rend dhe siguri.

Për kundër kesaj, ishte nje vit me shumë kërkesa e me përplotë sfida, pothuajse si çdo Komunë në Kosovë. Për fat të keq ende nuk është arsimi prioritet i këtij vendi”, ka shkruar ajo në Facebook.

“Vitin 2023 e planifikuam më mirë, që konsiderojmë do të jetë pak më i frytshem si në ndërtimin dhe rregullimin e infrastuktures shkollore ashtu edhe me mjete pune e furnizime didaktike, aktivitete të tjera për të cilat kemi ndarë buxhetin e nevojshem dhe kemi lënë një planifikim më të mirë por, jo i mjaftushëm”.

“Megjithë këtë, prap këto, nuk janë që i zgjidhin problemet dhe kërkesat që i kanë shkollat dhe nxënësit, do të duhet një përkushtim më i madh i politikës qendrore dhe lokale karshi nevojave, kërkesave dhe problemeve në arsim.Një nga sfidat që po e perciell arsimin në Komunën e Vitisë, e që është i pa arsyeshëm karshi dëmit që po shkakton tek nxënësit ku edhe në vitin 2023, mësimi do të mbahet me 4 ndërrime në Shfmu ”Halil Alidema” në Pozheran.

Për kunder shumë kërkesave në drejtim të Ministrisë ende zvarritjet po vazhdojnë. E ndjej, të pakten obligim moral, që të mos vazhdoj në një ambient të tillë ku arsimi nuk trajtohet me prioritet. Por, sukseset në sektorin e arsimit e në veçanti puna e mësimdhënësve dhe rezultati i nxënësve do të jenë ato që do të vazhdoj t’i përcjell me kënaqesi”, ka shkruar ndër tjerash ajo.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i PDK-së, Ardian Kastrati ka thënë se tensionimi i…