Kaq lehtë mund t’i gjeni kamerat e fshehura në dyqane dhe hotele

02 dhjetor 08:24

Në disa hotele, vende të marra me qira ose dyqane, siguria me kamera mund të jetë e tepërt. Dhe moszbulimi i informacionit për kamerat brenda është i paligjshëm në shumicën e vendeve dhe ngre shqetësime për privatësinë.

Ka pasur rritje të lajmeve nga të gjitha pjesët e botës, nga Koreja e Jugut në Australi dhe madje edhe Miami, vetëm për të përmendur disa.

E vërteta është se është bërë shumë e lehtë gjetja dhe blerja e këtyre produkteve. Dhe përparimet teknologjike lejojnë që ato të jenë shumë më të vogla dhe gjithashtu më të lehta për t’u instaluar.

Si të gjeni një kamerë të fshehur?

Lajmi i mirë është se me pak kërkime dhe disa njohuri, ka mënyra për të gjetur ndonjë kamerë të fshehur. Duke qenë se shumica e tyre do të lidhen me një rrjet, me disa pajisje zbulimi ose një aplikacion, është e mundur të skanoni për frekuenca radioje ose të kontrolloni numrin e lidhjeve në rrjet.

Por një kërkim fizik mund të jetë më i besueshëm dhe ta bëjë gjithë ndryshimin. Kështu që le të shohim se si ta bëjmë këtë dhe ku të fillojmë.

Dijeni se çfarë po kërkoni

Ka kamera të ditës dhe të natës. Shumë prej tyre kanë sensorë lëvizjeje, që do të thotë se do të ndizen vetëm kur diçka lëviz afër dhe i aktivizon. Kjo është arsyeja pse është një opsion i mirë për të bërë një kërkim fizik. Ato vijnë në shumë madhësi dhe me rezolucione të ndryshme. Megjithatë, pavarësisht nga lloji apo madhësia, të gjitha kamerat kanë nevojë për një pamje të qartë pa pengesa.

Filloni duke e vëzhguar vendin në dritë normale

Filloni duke vëzhguar vendin në kushte normale ndriçimi. Shihni nëse gjeni artikuj të çuditshëm ose të vendosur në mënyrë të çuditshme. Mos harroni, një aparat fotografik ka nevojë për një këndvështrim të mirë, pa pengesa. Një pikë e sikletshme në një objekt ose mur, një gjë me shkëlqim në një objekt, tela që duket se nuk i përkasin pajisjes me të cilën janë lidhur, ose priza elektrike e adaptorë të kyçur pa ndonjë arsye të dukshme janë të gjitha të dyshimtë.

Kontrolloni nëse mund të dëgjoni zhurmë

Kamerat bëjnë një zhurmë të ulët gumëzhitëse kur lidhen. Shihni nëse mund të dëgjoni ndonjë gjë në përgjithësi teksa lëvizni përgjatë zonës. Kushtojuni vëmendje të veçantë zonave të tilla si banjat, objektet afër shtratit dhe në zonat e përbashkëta ose të punës.

Shihni nëse të gjitha objektet përreth janë ato që duken

Kontrolloni nëse të gjithë artikujt janë në vendet ku duhet të jenë dhe nëse funksionojnë siç duhet. Situatat, ku një objekt ka një vrimë të çuditshme ose shumë instalime elektrike, ose rastet kur ka më shumë se një objekt me të njëjtin funksion, janë të çuditshme.

Në dhomat e zhveshjes gjithmonë provoni pasqyrat me një truk të thjeshtë: prekni pasqyrën me një gisht dhe shikoni nëse ka një hendek midis gishtit tuaj dhe reflektimit të tij. Në një pasqyrë normale krijohet një hendek normal. Por në pasqyrat e rreme me dy drejtime, nuk ka asnjë boshllëk. Mos përdorni një dhomë montimi ku përdoren pasqyra false.

Vendet më të zakonshme për të fshehur kamerat spiune brenda një shtëpie janë pajisjet elektronike, duke qenë më të zakonshmet; pastaj ka detektorë tymi, priza elektrike, si adaptorë të rrymës, kuti televizive digjitale dhe internet, priza muri, pajisje për filtrat e ajrit ose orë alarmi.

Objekte të tjera të njohura për t’u marrë në konsideratë janë orët e murit, stilolapsat, llambat, kutitë e pëlhurave, librat dhe raftet, mbajtëset e tharëseve të flokëve dhe arushat pelushi. Bimët (ndër gjethet) dhe vazot janë gjithashtu të zakonshme, ashtu si jastëkët e shtratit, grepa rrobash, tavolinat dhe dekorimet e mureve.

Përdorni fener

Nëse gjeni diçka të çuditshme, si ndonjë vrimë ose një përplasje, por nuk jeni të sigurt nëse mund të jetë një aparat fotografik apo thjesht një gjë normale në objekt, ndriçoni një dritë të ndritshme drejtpërdrejt mbi të. Nëse është një aparat fotografik, ajo do të reflektojë një dritë “kaltëroshe” kur ta bëni këtë.

Fikni dritat dhe përdorni telefonin inteligjent

Pastaj pas hapit të parë, fikni dritat dhe kërkoni pika të buta të dritës. Nuk gjetët asnjë? Atëherë është koha për të përdorur telefonin inteligjent.

Drita e spektrit IR që përdoret nga kamerat e natës është e padukshme për syrin e njeriut, por jo për shumicën e kamerave të përparme në një smartphone. Teksa jeni në errësirë ​​të plotë, përdorni kamerën tuaj të përparme (e cila zakonisht nuk ka një filtër IR) për të kontrolluar përreth vendit ku jeni. Nëse gjeni ndonjë dritë që nuk mund ta shihni pa kamerën tuaj, do të thotë që mund të keni gjetur diçka.

Çfarë duhet të bëni nëse gjeni një kamerë të fshehur

Nëse gjeni një aparat spiun që nuk ju është zbuluar, duhet të largoheni menjëherë dhe të telefononi policinë.

Mos ndërhyni me të dhe mos u përpiqni të kontrolloni ndonjë gjë tjetër. Mund t’i fshini provat që i duhen policisë. Mos harroni, mund të ketë qenë personi që zotëron/merr me qira vendin, por mund të jetë instaluar edhe nga një shkelës për ndonjë arsye tjetër.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kjo është XM, BMW që “ngriti shumë pluhur” në njoftimin…