Kështu duket projekti i urës që do të lidhë Zvicrën dhe Francën

01 korrik 13:30

Një urë e re e cila pritet të ndërtohet midis Bazelit dhe Huningue do ta ketë këtë pamje mahnitëse.

Një urë nis të ndërtohet midis Bazelit dhe Huningue, një qytet në Alsace – ura e parë e Rhine që lidh Zvicrën dhe Francën, shkruan albinfo.ch.

Të enjten, zyrtarët zviceranë, së bashku me homologët e tyre nga Franca dhe Gjermania – dy vendet që kufizojnë Bazelin – nënshkruan një marrëveshje që projekti të nisë në vitin 2025 dhe shpalosën planet për lidhjen e re përtej lumit.

“Një urë e re mbi Rhine është thelbësore për rritjen e përbashkët dhe lëvizshmërinë në të tri vendet”, thanë zyrtarët.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Për të lehtësuar bashkëpunimin, komunikimin e ndërsjellë me qytetarët dhe…