Kjo është makina më e shpejtë në botë

10 tetor 2019 | 11:18

E keni pyetur ndonjëherë veten se “sa shpejt mund të ecin makinat”? Përgjigjja, natyrisht, varet nga lloji i makinës dhe cili është përkufizimi juaj për “makinën”. Por cila konsiderohet si makina më e shpejtë në botë?

Kjo “foshnjë”, që shihni në foto, “Thrust SSC jet car”, e vitit 1997, ka thyer të gjitha llojet e regjistrimeve përsëri në administratën e Klintonit. Bëri rreth 763 milje në orë në tetor të vitit 1997, sipas Librit Guinness të Rekordeve Botërore.

Kjo është një shpejtësi që ende nuk është arritur. Ideja është që makina më e shpejtë në botë është më pak e ngjashme me një makinë të zakonshme dhe, ndoshta, do të ishte më mirë të quhej një anije hapësinore me rrota.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Komisioni Qendror Zgjedhor ka përfunduar numërimin e votave të rregullta,…