Kosova dhe Shqipëria diskutojnë përshpejtimin e hapave për heqjen e Roamingut

19 korrik 2018 | 16:51

Republika e Kosovës dhe Republika e Shqipërisë janë zotuar për hapat të domosdoshëm që duhet të ndërmarrin të dyja palët në aspekt legjislativ dhe teknik, me qëllim që të përshpejtohen procedurat në mënyrë që në afatin më të shkurtër të mundshëm të hiqet Roamingu mes dy vendeve.

Në këtë linjë ishte takimi i delegacioneve nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik e Kosovës, i kryesuar nga Ministri Valdrin Lluka dhe Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë e Shqipërisë i prirë nga zëvendësministrja, Dorina Çinari, ku mori pjesë edhe sponsoruesi i rezolutës së Kuvendit të Kosovës për heqje të Roamingut, deputeti  Dardan Molliqaj, si dhe kryetari i ARKEP-it, Kreshnik Gashi.

Në takim u shqyrtuan edhe mundësitë që operatorët të bëjnë marrëveshje në mes vete që së paku për këtë sezon të pilotohet heqja e Roamingut dhe më pastaj të nënshkruhen Marrëveshjet e domosdoshme ndërshtetërore në mes të Ministrive dhe Marrëveshjet Teknike në mes të 2 Rregullatorëve të Komunikimeve Elektronike të dy vendeve tona.

Heqja e Roamingut është një nga shërbimet më të rëndësishme që do të iu mundësojë qytetarëve dhe bizneseve të Kosovës dhe Shqipërisë komunikim shumë më efikas dhe më të Lirë.

Me këtë rast u theksua se shumë shpejtë tarifat e Roamingut në mes të Kosovës dhe Shqipërisë do të jenë e temë e së kaluarës.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan…