Kosova mund të shkojë në zgjedhje të reja parlamentare

03 janar 11:48

Pavarësisht se gjatë vitit 2017 Kosova ka organizuar dy palë zgjedhje dhe ka kaluar nëpër një proces të gjatë elektoral, në nivel qendror e lokal, analistët politikë kanë vlerësuar se edhe në vitin 2018 vendi mund të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme parlamentare.

Analisti Mazllum Baraliu, i ka thënë “Radio Kosovës” se qeveria aktuale përkundër deklarimeve, siç i quajti ai “pompoze”, nuk është në rrugën e duhur për të udhëhequr një mandat të plotë.

”Raporti i cili herë-herë edhe ndoshta jo në përputhje me ligjin, me ligjet në fuqi dhe Kushtetutën. Por sidoqoftë, një qeverisje e cila nuk ka ofruar shumë dhe duke e pasur parasysh fragjilitetin e këtij koalicioni, kjo qeverie në vitin e ardhshëm mund të këtë edhe mocione mosbesimi, mund të ketë edhe befasi”, ka thënë Baraliu.

Ndërsa Ismet Kyrziu, nga Instituti Demokratik i Kosovës (KDI) është shprehur se edhe po të shkohet në zgjedhje të reja, ai nuk sheh ndonjë alternativë apo rirreshtim tjetër politik i cili do t’i jepte Kosovës zgjidhje më të mira.

“Kjo, nuk mendoj. Do të thotë që kjo si shoqëri dhe agjendat që na presin qoftë agjendat e brendshme dhe qoftë ato në përgjithësi dhe rolin tonë në rajon duke përfshirë demarkacionin, asociacionin, liberalizimin e vizave, e të gjitha këto çështje”, ka thënë Kryeziu.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova në pesë vitet e fundit ka pasur një rritje…