Kosovarët vazhdojnë të heqin dorë nga nënshtetësia

10 janar 2018 | 10:57

Qytetarët e Kosovës janë duke vazhduar të heqin dorë nga shtetësia e Republikës së Kosovës.

Ikja e të rinjve nga vendlindja drejtë rrugëve të perëndimit për një jetë më të mirë, vazhdon të mbetet temë aktuale në vend. Ndonëse e dhimbshme, një fenomen i tillë është prezent edhe në komunën e Prizrenit.

Pranë sporteleve në administratën komunale presin shumë qytetarë, ndërsa ata që bien në sy anë kryesisht të rinj. Disa që nuk dëshirojnë të flasin për media thonë shkurt se “dëshirojnë t’i gjejnë qare vetës pasi që papunësia është fenomen në rritje”, transmeton  “Radio Kosova”.

Ndërsa disa të tjerë që edhe janë të vendosur të heqin dorë nga shtetësia thonë se po e bëjnë për ta siguruar jetën në shtetet perëndimore.

Artani është një i ri nga Prizreni i cili ka të kryer studimet, ka thënë se është zhgënjyer me gjendjen aktuale në Kosovë. I diplomuar ai tani punon si taksist për të krijuar një mirëqenie më të mirë për veten dhe familjen. Kjo ka pohuar ai e ka shtyrë që ta ndërmarrë një hap të tillë, (për heqjen e nënshtetësisë) edhe pse e konsideron jo të mirë.

Ndërsa statistikat e gjendjes civile në komunën e Prizrenit bëjnë me dije se afër 300 kërkesa për heqje dorë nga shtetësia janë evidentuar vitin e kaluar.
Gjatë vitit 2016, ishte dhënë një sinjal për situatë alarmante sa i përket numrit të qytetarëve të cilët kishin kërkuar lirim nga shtetësia e Kosovës që ishte 325, e që i bie se për vitin 2017 numri është zvogëluar për 35 kërkesa. Ndërsa për vitin 2016 numri i aplikantëve për pajisje me dokumente të shtetësisë së Kosovës ishte 14 ndërsa për vitin 2017 është rritur për 28 persona.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Zinedine Zidane nga prestigjiozja “France Football” është zgjedhur trajneri francez…