Kurti flet për përgatitjet që duhet të bëhen para dialogut me Serbinë

14 korrik 2018 | 18:15

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka shpjeguar rrezikun që po i kanoset Kosovës nëpërmjet vazhdimit të dialogut siç e quan ai të gabuar e të nxituar me Serbinë.

Ai ka potencuar se çfarë duhet të jenë përgatitjet e domosdoshme paraprake.

“Shqyrtimi dhe vlerësimi i dialogut 2011-2017 si dhe i rezultateve të tij; Përcaktimi i synimeve të Kosovës dhe i kërkesave tona ndaj Serbisë; Formulimi i parimeve dhe kushteve të dialogut të ri; Forimi i ekipit tonë negociator me strategji dhe udhëheqës”, ka thënë ai në mbledhjen e rregullt me qendrat e Lëvizjes Vetëvendosje.

Mbledhjen e hapi sekretarja organizative, Vlora Haxhimehmedi, e cila foli rreth organizimit të Lëvizjes në pika dhe në qendër.

“Tashmë, kemi trembëdhjetë qendra ku ka mbaruar procesi zgjedhor për kryetar qendre dhe sot, ky proces për kryetar të Qendrës, po zhvillohet në Prishtinë dhe Gjilan. Gjatë gjithë këtij procesi janë krijuar pika të reja gjithandej Kosovës dhe vetëm në muajt maj dhe qershor, në Lëvizjen Vetënendoje kemi pranuar plotë 1,247 anëtarësime të reja”, ka deklaruar ajo.

Ndëesa, sipas Kurtit me një Qeveri të pakicës, me plane të cilat kanë qëllim copëtimin e shtetit tonë, me zhvatje të pasurive e plaçkitje të buxhetit, të rrethuar me pseudoopozitarë, shtrirja e Lëvizjes në popull është e natyrshme.

“Përveç e natyrshme, ne duhet të tregojmë se nuk jemi si këto qeverisjet e deritanishme. Ne duhet të jemi afër me anëtarët dhe duhet ta duam popullin pa kushte. Të jemi të mirë e të drejtë me anëtarësinë e me qytetarët, më patriotë e më të dijshëm se të gjithë kundërshtarët. Të punojmë me veten pa pushim dhe të bëjmë punë më shumë se kurdo. Vetëm me punë e ndershmëri jemi në nivel të detyrave dhe të përgjegjshëm ndaj së ardhmes. Lëvizja do të qeveris gjithnjë e më shumë në muajt e vitet në vijim. Lëvizja është qeverisja e ardhshme, e ardhmërisë që e shpresojnë të gjithë, pa krim e korrupsion, me zhvillim e punësim, me solidaritet e begati”, ka thënë ai.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shkrimtari i njohur shqiptar është shtruar ne urgjencë në spital…