Kurti takohet me bordin e ShSKUK-së, diskutojnë për gjashtë tema kapitale

09 gusht 13:59

Kryeministri Albin Kurti është takuar me bordin e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (ShSKUK), ku është diskutuar për vështirësitë dhe sfidat në sistemin shëndetësor.

Pjesë e takimit, siç është bërë më dije kanë qenë edhe ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi dhe zëvendësja e tij, Dafina Gexha-Bunjaku.

Ndër temat që janë diskutuar me theks të veçantë janë, ndarja dhe bashkëpunimi publiko-privat në sektorin e shëndetësisë, reforma e sistemit shëndetësor, në veçanti e ShSKUK-së, për fuqizimin e QKUK-së, të spitaleve rajonale dhe kujdesit parësor shëndetësor dhe nevoja për Spitalin rajonal të Prishtinës.

Komunikata e plotë e zyrës së kryeministrit:

Kryeministri Kurti priti në takim Bordin e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës
Kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin Kurti, priti në takim ministrin e Shëndetësisë, z.Rifat Latifi, zëvendësministren e Shëndetësisë, znj.Dafina Gexha-Bunjaku dhe Bordin e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, ku diskutuan për vështirësitë e sfidat në sistemin shëndetësor.

Në një takim të gjatë u shqyrtuan këto gjashtë tema kapitale:

1) Ndarja dhe bashkëpunimi publiko-privat në sektorin e shëndetësisë.
2) Sistemi Informativ Shëndetësor dhe sigurimet shëndetësore.
3) Reforma e sistemit shëndetësor, në veçanti e ShSKUK-së, për fuqizimin e QKUK-së, të spitaleve rajonale dhe kujdesit parësor shëndetësor.
4) Raporti i sektorit publik të shëndetësisë, si shërbim e kujdes profesional me Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit, si vatër e kërkimit, hulumtimit dhe studimit shkencor.
5) Nevoja për Spitalin rajonal të Prishtinës.
6) Raporti i MSh-së dhe ShSKUK-së me pesë odat e profesionistëve shëndetësorë: të mjekëve, të infermierëve, të stomatologëve, të farmacistëve dhe të fizioterapeutëve.

Kryeministri shprehu zotimin e tij për mbështetje të sektorit të shëndetësisë dhe për angazhim të shtuar për këtë fushë tejet të rëndësishme për shëndetin, jetën dhe mirëqenien e qytetarëve.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Aktori i njohur, Çun Lajçi së fundmi ka njoftuar se…