Kushtuar Hysni Gucatit

28 nëntor 13:48

O KOMANDANT!

O ÇLIRIMTAR!

O VËLLA!

HYSNI GUCATI!

TU BAFSHIN LULE PLAGËT E LIRISË!!

———-

PYET NANA, HYS, O BIR:

SOT, N’LIRI, NË HAGË, ZINXHIRË…?!

Istikamet janë rreshtue,

malet, lugjet, edhe plisat…

Krejt Drenica, n‘kamë ashtë que,

me UÇK-n, në rresht dhe lisat.

2.

Me shkue n’Hagë, pasha Loken,

nja dy fjalë i kanë me Evropën…

3.

Nana Fatë, i çon nji letër

djalit t’vet, Hysni Gucati:

“Jemi shqiptar, s’bahemi tjetër,

pushka top, djalë pas djali!”.

4.

“Njërën kamë e le në male,

nuk e pata edhe aq gajle!”

Pyet baba, Hys, o bir:

“Sot, n’liri, në Hagë, zinxhirë…?!”.

5.

Pasha bukën, plis i motit,

sot po flas para Zotit:

Gjakun shiu, s’mund me la,

lirinë Haga, s’mun me tha!

———

URIME DITA E FLAMURIT, UÇK,

O ÇLIRIMTARË

NË BURGUN E HAGËS,

FAQEBARDHË!

SHQIPTAR!

—–

Komandanti i UÇK-se, Hysni Gucati, i plagosur rendë.

Nga Riza Greiçevci.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar në Serbi, Ragmi Mustafi, ka…