Ky është roli i “urave të gjelbra” mbi autostradat në Gjermani(Foto)

31 maj 14:23

Në shumë vende perëndimore, shteti kujdeset tejet shumë edhe për kafshët e egra. Në Gjermani janë krijuar “ura të gjelbra”. Ato janë ndërtuar posaçërisht për kafshët e egra që të kalojnë në habitet e tyre natyrore pa pasur vështirësi apo pa rrezikuar të përplasen me makina.

“Në disa vende në autostradat gjermane mund të shihni të ashtuquajturat ‘ura të gjelbra’. Kjo lloj ure është krijuar posaçërisht në mënyrë që kafshët të mund të kalojnë të sigurta autostradën. Pa urat e gjelbra, kafshët do të bllokoheshin në dy anët e rrugëve me shumë korsi. Urat e gjelbra rikthejnë lëvizjen natyrore të kafshëve të egra, zvogëlojnë aksidentet dhe rrisin diversitetin e kafshëve”, ka shkruar në profilin e saj në “Facebook”,  ambasada gjermane në Tiranë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut dhe nënkryetari i…