Largohen disa pjesëtarë serbë të FSK-së

22 tetor 2018 | 14:02

Gjatë ditës së sotme janë larguar edhe disa pjesëtarë nga pakicat serbe të Forcës së Sigurisë së Kosovë.

Kështu merr vesh “Klan Kosova” nga burimet e saja.

Për këtë zhvillim televizioni e ka pyetur edhe kryeministrin Ramush

Haradinaj gjatë ligjëratës së tij në Universitetin Amerikan të Kosovës me temën “Transformimi i FSK-së” me ç’rast ai ka refuzuar të përgjigjet për rastin konkret.

Por, Haradinaj i ka bërë thirrje pjesëtarëve të komunitetit serb në FSK që të mos dorëhiqen nga kjo forcë.

Sipas tij, ata që do të largohen do të jenë humbësit e vetëm dhe se do t’i harrojnë edhe ata që po ju bëjnë presion që të tërhiqen, duke aluduar në Serbinë.

Numri një i Qeverisë ka potencuar se është rritur kërkesa nga pjesëtarët e komunitetit serb që të bëhen pjesë e FSK-së.

“Kam takuar qytetarë serbë dhe familjet e tyre si kadetë të rinj. Ju bëjë thirrje që mos i pranojnë këto presione, sepse të vetmit humbës janë ata që e lëshojnë forcën . Ju them mos i lëshoni detyrat e juaja sepse ka plot bashkëqytetarë tuaj serbë që duan të jenë pjesë e FSK-së”, ka thënë Haradinaj.

“Kemi një listë të gjatë me emra nga komuniteti serb. Është rrit kërkesa për anëtarësim në FSK. Të dhënat e tyre do t’i ruajmë që të mos bëhet presion mbi ta”, ka thënë ai.

Muaj më parë rreth 50 serbë kishin bërë kërkesë për t’u larguar nga Forca e Sigurisë së Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjenerali mirënjohur i luftës së Kosovës, Kudusi Lama, javë më…