LETËR DREJTUAR SHOKUT I. ILIRI PSEUDONIMI I KADRI ZEKËS

28 mars 2024 | 21:06

Ismet Sylejmani

Me dy personalitete të shquara të kombit tonë, Hydajet Hysenin e Kristaq Porodinin!

Atdhetari e veprimtari i madh i popullit shqiptar!
Sekretari e Udheheqesi Organizativ i GMLK-se!
Ilegali me i madh dhe me i kerkuari nga UDB-a, i të të gjitha koherave ne Kosove dhe Vise, Hydajet Hyseni!

Nga Shqipëria, Kristaq Porodini, ish – Instruktor Politik, në Sektorin e Kosovës, në Komitetin Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë!

Kristaq Porodini njëri nga shqiptarët e mëdhenj, i cili tërë jetën ia kushtoi luftës për lirinë dhe çlirimin e saj nga Serbia pushtuese!

Një nga temat qëndrore që u diskutua ishte letra e Hydajet Hysenit, derguar Shokut I., në Zvicërr, e cila ishte dorëzuar nga Udhëheqësi i madh i popullit, e Atdheut tonë, Heroi i Kombit Kadri Zeka, e cila ishte dorëzuar nga Kadri Zeka në Ambasadën e Shqipërisë në Vjenë të Austrisë dhe dërguar special në Shqipëri dhe kishte përfunduar personalisht të Sekretari i Parë i Komitetit Qendror të PPSH-së, i madhi dhe i pavdekshmi Enver Hoxha!

Deri në këtë takim, në mes Kiqos dhe Hydës, ishte menduar se Shoku I. ishte Hydajt Hyseni, por Megafoni Historik i Kombit tinë, e sqaroi, se Shokut I. i ishte dreguar letra, dhe se Shoku I. ishte shkronja e parë e njërit nga pseudonimet e Kadri Zekës, e pseudonimi i plotë ishte ILIR!

Prishtinë, 27 Mars 2024!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Peja është skuadra e tretë gjysmëfinaliste e Final 8 Liga…