Ligji nr. 05/L-053 për dhomat e specializuara dhe zyrën e prokurorit të specializuar (Gjykata Speciale) dhe rezoluta 1244/99 e KS të OKB-së për Kosovën

24 janar 22:50

Flamur Hyseni

 

Po dëgjojmë se në rast të plotësim ndryshimit të ligjit për dhomat e specializuara dhe zyrën e prokurorit të specializuar (për publikun, politikanët dhe mediat e njohur si Gjykata Speciale), aktualizohet rezoluta 1244/99 e KS të OKB-së, për Kosovën. Kjo nuk ndodh asnjëherë, sepse, rezoluta 1244/99 e KS të OKB-së për Kosovën, si e tillë, është e paafatizuar. Rezoluta 1244/99 është aktuale që nga momenti i nxjerrjes nga KS i OKB-së më 1999.

Pra, nuk mund të aktualizohet diçka që është aktuale!

Fakt: Në titullin e MSA-së përmendet duke e theksuar se: “Ky përcaktim nuk paragjykon qëndrimin ndaj statusit dhe është në përputhje me Rezolutën 1244/1999 dhe Opinionin e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë mbi shpalljen e pavarësisë së Kosovës”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Doktori, Larry Nassar, është dënuar me 175 vjet burgim për…