Mbi 1 miliard euro për Ballkanin Perëndimor gjatë 2018-ës

07 shkurt 14:11

Shtetet e Ballkanit Perëndimor në vitin 2018-të,  do të marrin mbi një miliardë euro nga Bashkimi Evropian për përgatitjen për anëtarësim, thuhet në Deklaratën e Eurokomisionit me rastin e pranimit të Strategjisë për zgjerim të BE-së ndaj Ballkanit Perëndimor.

Strategjia e re e BE-së lidhur me shtetet ballkanike u prezantua të martën në Strasburg. Nga viti 2007 deri në vitin 2017 BE-ja ka investuar mbi 8,9 miliardë euro në shtetet e këtij rajoni përmes ndihmës parainkuadruese. Në vitin 2018 priten edhe 1.08 miliardë euro, citohet në dokument.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
  Kryeshefi ekzekutiv i KRU “Prishtina”, Ilir Abdullahu dhe përfaqësues…