Mbreti Charles merr rolin e Harryt në Marinën Mbretërore: Jashtëzakonisht krenar

28 tetor 22:50

Mbreti Charles është shpallur si kreu ceremonial i Marinsave Mbretërore – një pozicion që më parë e kishte mbajtur djali i tij Princi Harry, Duka i Sussex.

Princi Harry kishte qenë Kapiten i Përgjithshëm i Marinsave Mbretërore derisa u tërhoq nga detyrat mbretërore dhe u transferua në Shtetet e Bashkuara.

Rolin e kishte mbajtur dikur babai i Mbretit, Duka i Edinburgut, dhe gjithashtu gjyshi i tij George VI.

Mbreti tha se ishte “jashtëzakonisht krenar” që ndiqte gjurmët e tyre.

Duka i Edinburgut mbajti postin e Kapitenit të Përgjithshëm për 64 vjet përpara se të pasohej nga Princi Harry në 2017.

Pozicioni i Princit Harry u hoq në shkurt 2021, së bashku me titujt dhe patronazhet e tij të tjera të nderit ushtarak, pasi ai pushoi së qeni një mbretëror që punonte.

Këtë javë, botuesit e princit njoftuan se kujtimet e tij, me këndvështrimin e tij për këto ngjarje, do të publikoheshin në janar.

Shpallja e Mbretit si Kapiten i ri i Përgjithshëm u bë në 358-vjetorin e themelimit të Marinsave Mbretërore, në tetor 1664 gjatë mbretërimit të mbretit Charles II.

Mbreti Charles III vlerësoi Marinsat Mbretërore për “guximin, vendosmërinë, vetëdisiplinën dhe aftësinë e tyre të jashtëzakonshme për të duruar në mjediset më ekstreme”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në Universitetin “Fehmi Agani” në Gjakovë me datë 26 tetor…