Mjekë dhe transportues të arkivoleve kërkon Gjermania

22 nëntor 08:38

Transportuesit e arkivoleve janë një ‘specie’ që po zhduket në Gjermani dhe boshllëqet po plotësohen nga pensionistët dhe studentët, paralajmërojnë zyrtarët e funeralit.

“Sidoqoftë, mungesa e tyre nuk ka çuar ende në shtyrjen e funeraleve”, tha Christian Jager, drejtor i Shoqatës së Varrosjeve në shtetin gjerman të North Rhine-Westphalia.

Në të kaluarën, sa familjet jetonin afër, ishte e zakonshme që miqtë ose të afërmit ta kryenin këtë punë. Tani këtë e bëjnë pensionistët apo studentët që duan të fitojnë më shumë punë si transportues të arkivoleve, shtoi ai.

“Ende transportuesit e vjetër kanë problemet e tyre”, thotë Michael Yours nga ndërmarrja për funerale “Weber” me bazë në Dortmund.

Njerëzit janë shumë më të rëndë sot dhe së bashku me lulet dhe një arkivol, gjashtë transportues shpesh duhet të ngrenë 200 kilogramë.

Kompanitë funerale në Gjermani nuk punësojnë transportuesit e tyre sepse nuk ia vlen financiarisht. Për më tepër, numri i urnave të hirit është rritur ndjeshëm, në rreth 70 për qind, tha Federata Federale e Ndërmarrësve Gjermanë.

Në këto raste, urna zakonisht bartet nga një prift ose një anëtar i familjes.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ndonëse kanë normën më të lartë të refuzimit të kërkesave…