Ndodh edhe kjo: Në Mitrovicë i vdekuri ftohet në gjykatë

07 janar 2018 | 19:59

Në mungesë të kushteve, seanca gjyqësore në rastin e të akuzuarve për narkotik Ilir Kamberi dhe J.S. nuk është mbajtur.

Seanca nuk u mbajt pasi që munguan dy të pandehurit dhe prokurori i rastit, Ismet Ujkani.

Kryetari i trupit gjykues të Gjykatës Themelore të Mitrovicës, Burim Ademi, tregoi se ftesat u janë dërguar të pandehurve.

Sipas gjyqtarit, për të pandehurin J.S., Gjykata kishte lëshuar kërkesë për Policinë që të njëjtit t’i dorëzohet ftesa, raporton “kallxo.com”.

Mirëpo, polici i Njësisë së ekzekutimit të urdhëresave në Mitrovicë ka njoftuar kryetarin e trupit gjykues se i pandehuri rezulton të ketë ndërruar jetë në vitin 2011, që nga Policia konsiderohet si vdekje e dyshimtë.

Në këto rrethana, gjyqtari Ademi kërkoi nga Policia dorëzimin e raportit e po ashtu sigurimin e certifikatës së vdekjes për këtë të pandehur.

Ndërsa, lidhur me të pandehurin Ilir Kamberi, gjyqtari tregoi se i është dërguar ftesa dhe sipas fletë-kthesës atë e ka pranuar një familjar i tij.

Të njëjtit, Gjykata do t’i dërgojë ftesën përmes Policisë, raporton KALLXO.com.

Dhe, në rast se rezulton se i pandehuri nuk e ka pranuar ftesën për rrethana që ai nuk gjendet në vend atëherë Gjykata do të lëshojë urdhër-arrest, përkatësisht do të lëshojë fletë-rreshtim vendor apo ndërkombëtar deri në sigurimin e prezencës së tij.

Sipas aktakuzës së ngritur nga atëherë Prokuroria e Qarkut në Mitrovicë Ilir Kamberi pasi që ishte furnizuar me substanca narkotike të llojit heroinë në vende të panjohura i ka përdorur ato për shitje dhe shpërndarje.

Ndërsa, i pandehuri J.S. prej fillimit të vitit 2009 deri më 5 tetor 2009 ishte furnizuar me këto substanca tre herë.

I njëjti me qëllim të shitjes kishte blerë nga Ilir Kamberi 20 paketime me nga 1 gram për shumën 200 euro e pastaj këtë substancë ua ka shitur personave të tjerë.

Me këtë, sipas aktakuzës, ata kanë kryer veprën penale blerja, posedim, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikeve të rrezikshëm dhe substancave psikotropike.

Nëse del që i pandehuri J.S. vërtetë ka vdekur para 6-7 vitesh atëherë ky nuk është gabimi i vetëm i kësaj natyre nga gjyqësori i Kosovës.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili është takuar me ish-ministrin slloven…