Onişor: Kosova e Serbia të mos minojnë mundësinë e marrëveshjes

22 janar 23:18

Rumania mbështet dialogun dhe domosdoshmërinë e sigurimit të një marrëveshje më përputhje me vlerat themelore të BE-së. Kwshtu deklaroi shefi i zyrës ndërlidhëse të Rumanisë në Prishtinë, Daniel Onişor.

Sipas tij, prioritet i Presidencës Rumune të Këshillit të Bashkimit Evropian, është gjetja e bazës së përbashkët për përparim.

Në anën tjetër, shefja e BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova tha se autoritetet duhet të sigurojnë arsim cilësor dhe siguri ligjore.

Shefi i Zyrës Ndërlidhëse të Rumanisë, Daniel Onişor ka theksuar se Rumania e mbështet dialogun mes Serbisë e Kosovës, për një marrëveshje në përputhje me vlerat evropiane. Mirëpo, sipas tij, të dyja palët duhet t’i shmangin veprimet që pamundësojnë arritjen e marrëveshjes.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
E ardhmja e Mario Balotellit tashmë është vendosur. Sulmuesi italian…