Paçka…

30 mars 15:38

Sabile Keçmezi-Basha

Pa çka…
Se do kthehemi
Nesër…  apo një ditë tjetër…
Në mesnatë…
Në mes-stinë…

E unë
Ende pikturojë
Kthimin e lirinë
Në lëkurën e tokës

Paçka…
Që kurrë nuk u ndërpre loja
Në pikën e vlimit
Në mesnatën kallkan
Dhe…
Në vjeshtën e thinjur…

Paçka
Që edhe sot
Shi bie në Prishtinë
Bie shi
Dhe përmbyten ëndrrat

Imzot,
Vetë pate thënë,
Kurrë të mos kërkojmë
Lëmosh …
Për gjërat që nuk falen…
Për gjërat që nuk blihen…

Paçka… Imzot…
Poqese na zënë pritën
Pulëbardhat që puthin korbat
Dhe fluturojnë… fluturojnë…
Tej… folesë së qyqes
Paçka…
Paçka…

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shefja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen,  ka paralajmëruar…