Për dy muaj Trusti 90 milionë euro kthim nga investimet

28 shkurt 2019 | 14:19

Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, njofton se për periudhën janar-shkurt 2019 kthimi bruto nga investimet ka shkuar në rreth +90 milionë euro, ose një rritje e çmimit të aksionit prej +5.1%.

“Me këto ngritje tejet pozitive të këtyre dy muajve të parё tё vitit 2019 është kompensuar plotësisht, por edhe tejkaluar, rënia e vlerës së investimeve gjatë tre muajve të fundit të 2018-s. Performanca e investimeve të FKPK-së vazhdon të jetë e bazuar në strategjinë afatgjatë të investimeve e jetësuar nga Bordit Drejtues i FKPK-së. Përderisa në afatgjatë kjo strategji është treguar e suksesshme me kthim nga investimet mbi 410 milionë që nga themelimi, duhet theksuar atë që në vazhdimësi e kemi deklaruar, se lëvizjet afatshkurtra (ngritjet e rëniet) në tregjet financiare janë të zakonshme, si një proces ciklik, dhe në të ardhmen e afërt mund të vazhdojnë të ndikohen nga marrëveshja mes SHBA-ve dhe Kinës, Brexit si dhe çështjet e tjera gjeopolitike dhe makroekonomike”, thuhet në njoftimin e Trustit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ekipi i shigjetarëve të Kosovës ka mbyllur garimin në kampionatin…