Polica parandalon kontrabandën me kafshë

09 gusht 16:26

Policia e Kosovës ka bërë me dije se ka parandaluar kontrabandën me kafshë në fshatin Hodonovc të Kamenicës.

Lidhur me këtë rast, policia njoftuar se ka ndaluar dy persona.

“Patrullat policore kufitare (Drejtoria Rajonale Kufitare Lindje), sot më datë 09.08.2022, rreth orës  10:40, përmes rrugëve operative kanë pranuar informatë se nga territori i Serbisë, përmes rrugëve malore, është kryer kontrabandë me mallra (kafshë).  Njësitë policore reagojnë në rast dhe në fshatin Hodonovc të Kamenicës, kanë hasur në dy automjete me të cilat po barteshin kafshët. Shoferi i njërit automjet, me të vërejtur patrullën e policisë, ka devijuar rrugën dhe ka hyrë në një rrugë dytësore, duke e lënë automjetin dhe ikur arave. Në automjet kishte të ngarkuar kafshë, gjashtë dele dhe një viç.  Po ashtu është hasur edhe automjeti (furgon) i braktisur dhe në të kishte dy lopë. Pra, në dy automjetet kishte gjashtë dele, dy lopë e një viç”.

“Në polici, më pas janë paraqitur dy të dyshuar (drejtuesit e automjeteve), F.B., (32-vjeçar, mashkull kosovar) dhe F.B., (37-vjeçar, mashkull kosovar). Rreth rastit janë njoftuar inspektorët e AUV-i për verifikim dhe kontroll të gjendjes së kafshëve. Rasti është u trajtuar nga hetuesit policorë të Drejtorisë Rajonale Lindje në koordinim me Prokurorinë e Shtetit”, ka njoftuar policia.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministria e Financave, Punës dhe Trasfereve, ka kërkuar nga pensionistët…