Promovohet në Universitetin e Elbasanit libri ‘Publicistikë në kohë Covid-i’ me autore Anisa Bahiti

26 nëntor 22:45

U promovua në ambientet e Universitetit të Elbasanit, ‘Aleksandër Xhuvani’, libri ‘Publicistikë në kohë Covid-i’ me autore Anisa Bahiti.

Merrnin pjesë në këtë event profesorë, studiues, intelektualë, figura të spikatura të shoqërisë civile, gazetarë, familjarë, miq e dashamirës së autores.

Në emër të Universitetit të Elbasanit përshëndeti zv. rektore prof.as. dr. Elvira Fetahu. Prof. Fetahu nënvizoi në fjalën e saj se ‘është krenari për UE që ish-studentë të saj, si Anisa Bahiti, sot janë duke dhënë kontribute të paçmuara në çdo fushë të shoqërisë. Më tej ajo nënvizoi faktin se është në filozofinë e këtij institucioni që të mbështesë studentët edhe pasi përfundojnë studimet. Ndërkohë që si Institucion i Arsimit të Lartë synon afrimin e degëve me tregun e punës dhe ndërkombëtarizimin’.

Në fjalën e tij prof. Roland Gjini u shpreh se‚ ‘praktika dhe përvoja botërore kanë treguar se në situata të vështira, siç janë luftërat, pandemitë, mendja njerëzore intelegjente prodhon vepra të tilla , që, jo vetëm përjetësojnë mbijetesën, në këto situata, por të bëjnë optimistë dhe të rrisin shpresën në të ardhmen‘.

Redaktori i librit Enver Biturka u shpreh me superlativa lidhur me aftësinë e autores për të kapur ngjarje dhe fenomene dhe për ti sintetizuar ato përmes një gjuhe elegante publicistike.

Vetë autorja falenderoi të pranishmit dhe në momente emocionuese u shpreh se frymëzim për atë kish qenë edhe xhaxhai i ndjerë një njeri mjaft i dhënë pas njohurive, dijes dhe librave.

Gjithashtu ka përshëndetur babai i autores, Gëzim Bahiti, i cili u shpreh se si prind ndjehet krenar kur një vajzë si Anisa jep kontribute me vlerë për shoqërinë.

Edhe djali i xhaxhait të saj, Besnik Bahiti ka vlerësuar aftësitë e autores për të botuar një libër me kaq vlera.

Në emër të lidhjes së shkrimtarëve, por edhe të gazetarëve elbasanas ka përshëndetur Fatmir Musai. Ai i ka bërë një analizë të hollë publicistikës së zonjush Bahitit duke evidentuar vizioninin e saj, aftësitë për të cekur ngjarje dhe fenomene, aftësisë për të përdorur gjuhën e metaforës dhe stilistikën për ta bërë sa më tërheqëse ngjarjen që trajton.

Një analizë cilësore dhe akademike i ka bërë veprës pedagogu dhe njëkohësisht Kryetar i Këshillit Bashkiak, Hektor Çiftja.

Gjithashtu në këtë takim morën fjalën mjaft profesorë, studiues, intelektualë, gazetarë, përfaqësues të shoqërisë civile.

Mes tyre përmenden intelektuali dhe aktivisti i njohur Ahmet Mehmeti, Drejtorja e Bibliotekës Qemal Baholli, Aida Gashi, aktivistja dhe shkrimtarja Elena Xhina, një nga emrat e njohur në qytetin e Elbasanit Albert Shopi, profesore Sonila Daiu, mësuesja dhe aktivistja e njohur Alketa Ipeku, gazetari Fatmir Popja, pedagogia Monika Hodo, drejtuesja e projekteve në UNFPA Fiorela Shalsi etj.

I gjithë promovimi kaloi në një atmosferë të këndshme dhe pjesëmarrësit i uruan autores suksese të mëtejshme.

Vetë autorja Anisa Bahiti u shpre se ky ishte vetëm fillimi dhe se në të ardhmen do të vazhdojë të japë kontribute në të mirë të shoqërisë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Për ngjarjen tragjike në Gllogjan të Deçanit, ku në sulmin…