Rënia e çmimeve të memorieve shkakton çrregullime tek investuesit

16 janar 21:16

“Reuters” raporton se një rënie e papritur prej 5% të çipave të memories gjatë tremujorit të katërt të vitit 2017 shkaktoi një vonesë në pritjet e të ardhurave dhe matjeve të fitimit midis investitorëve.

Megjithëse 5% mund të mos duket aq shumë, kjo mund të jetë vetëm shpallja e një rënieje më të fortë të çmimeve që mund të prishë planet e fitimeve për kompanitë dhe investitorët.

Rënia e çmimeve gjithashtu bëri që analistët industrialë të marrin në konsideratë analizën e tyre të fitimit për 2018 dhe pritet që shkalla e rritjes në industrinë e memories të bie në 30 për qind.

Investitorët janë të shqetësuar për shkak se norma e rritjes do të jetë 30 dhe jo 60 për qind siç thanë në analizën fillestare.

Megjithatë, analistët thonë se nuk do të ketë një kolaps të papritur të sistemit, dhe se 2018 do të jetë relativisht e qëndrueshme për prodhuesit e çipave.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ndalimi i mundshëm për tregtim me kriptovaluta në Korenë e…