ShBA-ja t’i kuptojë drejt reagimet e Kosovës në raport me Serbinë

23 janar 08:15

Ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, ka komentuar thirrjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për shfuqizimin e taksës ndaj produkteve të Serbisë.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Krasniqi ka thënë se ShBA-ja duhet t’i kuptojë drejt reagimet e Kosovës në raport me Serbinë.

Ai ka thënë se Kosova nuk ka bërë asnjë veprim të vetëm për t’i prishur raportet me ShBA-në.

Krasniqit, taksa 100 për qind është reagimi më i butë i mundur i Qeverisë së Kosovës.

Ai ka theksuar se Kosova duhet të vendosë edhe kushte të reja për Serbinë.

Ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës ka folur edhe për fazën finale të dialogut me Serbinë.

Ai ka thënë se mosekzistimi i konsensusit kombëtar për këtë fazë të dialogut është përgjegjësi e politikës sonë.

Krasniqi ka vlerësuar se në këtë fazë Kosova nuk ka çfarë t’i japëSerbisë.

“Tani kjo përgjegjësi është tek opozita e tashme. Kosova gjatë gjithë këtyre viteve ishte e gatshme për ta përmbyllur dialogun, por kjo as është varur e as nuk varet nga Kosova. Kosova nuk ka çfarët’i japë Serbisë, bile ka dhënë shumë deri më tani. Kosova duhet të mendojë për zhvillimin ekonomik, arsimin, shëndetësinë, për drejtësinë dhe sigurinë kombëtare etj”, ka thënë Krasniqi.

Më tej, ai ka bërë me dije se Kosovës nuk duhet t’i ngutet për këtë fazë të dialogut. Sipas tij, normalizimi i marrëdhënieve Kosovë – Serbi do të duhej t’i ngutej Serbisë e jo Kosovës.

(Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”)

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave.…