Shkencëtarët thonë se njeriu e ka prejardhjen nga një çift i vetëm

25 nëntor 14:53

Nga një hulumtim i bërë së fundi ka rezultuar se të gjithë njerëzit kanë prejardhjen nga një çift i vetëm i njerëzve që jetonte 100 000 deri 200 000 vjet më parë.

Këtë e kanë thënë shkencëtarët Mark Stoeckle dhe David Thaler, pasi ata analizuar “bar kodet” gjenetike të pesë milionë kafshëve, duke përfshirë njerëzit, nga 100 000 lloje të ndryshme dhe ranë në përfundim se kemi prejardhjen nga një çift i vetëm i të rriturve.

Këto “bar kode”, apo pjesë të ADN-së që janë jashtë bërthamave të qelizave të gjalla, sugjerojnë se nuk janë vetëm njerëzit të cilët kanë ardhur nga një palë e vetme e qenieve, por edhe nga çdo 10 lloje të kafshëve.

Stoeckle dhe Thaler, shkencëtarët që drejtonin studimin, kanë arritur në përfundimin se nëntëdhjetë për qind e të gjitha llojeve të kafshëve të gjalla vijnë nga prindërit që të gjithë filluan të lindnin përafërsisht në të njëjtën kohë kjo është më pak se 250 mijë vjet më parë, duke hedhur në dyshim modelet e evolucionit njerëzor.

Shkencëtari Thaler ka thënë se ky rezultat është shumë befasues: “Unë luftoja kundër tij aq sa munda”.

Gjetjet konsiderohen një mister për atë se pse nevoja për jetën e njeriut duhet të fillojë përsëri të jetë e nevojshme brenda një kohe kaq e shkurtër, sidomos pasi zhdukja e fundit që dimë ishte gjatë kohës së dinozaurëve 65 milionë vjet më parë.

Kjo hap mundësinë e një procesi të evolucionit njerëzor ku ne vdesim, duke lënë nevojën për të filluar nga e para.

Gjetjet e Stoeckle dhe Thaler kanë treguar se speciet tona duhet të përmirësohen shumë më shpesh sesa menduam dhe ne e bëjmë këtë në unanimitet me të gjitha kafshët.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë, ka organizuar të dielën…