Shqiptarët e Luginës mbeten opozitë në Beograd

26 tetor 08:25

Tre deputetë shqiptarë nga lista e përbashkët “Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar” do të jenë pjesë e listës së përbashkët me SDA Sulejman Ugljanin.

Ugljanin ka një grup parlamentar në Kuvendin e Serbisë, kreu i të cilit është Shaip Kamberi, kryetari i Partisë për Veprim Demokratik.

Vetë Zukorliq nuk ka një numër të mjaftueshëm deputetësh për grupin parlamentar dhe deputetët shqiptarë kishin një takim me presidentin serb Aleksandar Vuçiq më herët.

Shaip Kamberi, Nadije Beqiri dhe Argjend Bajrami nga Alternativa për Ndryshim tani janë deputetë të opozitës dhe ky grup këshilltarësh është aktualisht opozita e vetme ndaj qeverisë në Kuvendin e Serbisë. Ata votuan kundër zgjedhjes së udhëheqësit të SPS Ivica Daçiç në pozicionin e presidentit të Asamblesë së Serbisë, duke shpjeguar se kjo është për shkak të së kaluarës së tij politike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Fitim Havolli, kryetar i Sindikatës së Infermierëve të Kosovës, si…