Shteti, aksion në supermarkete dhe pompa të derivateve

11 mars 20:16

Inspektorët e Tregut, Inspektorët e ATK-së dhe Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike të Policisë së Kosovës, kanë inspektuar operatorë ekonomikë në tërë territorin e Republikës së Kosovës.

Siç thuhet në komunikatën e këtij dikasteri, Inspektorati i Tregut i MINT në bashkëpunim me Inspektorët e Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), kanë inspektuar pikat shitëse me pakicë të naftës dhe derivateve të naftës me qëllim të mbikëqyrjes së zbatimit të vendimit të Qeverisë së Kosovës për përcaktimin e marzhës tregtare.

Tutje thuhet se te disa biznese ka pasur mosbarazim sa i përket sasisë së stokut dhe me këtë rast do të shqiptohen gjoba në përputhje me ligjin.

“Janë inspektuar depo, markete dhe me këtë rast janë sekuestruar sasi e konsiderueshme e vajrave ushqimore për shkak të mungesës së dokumentacionit, është konstatuar mospërputhje e çmimeve, mashtrime me sasisë e produkteve etj”, thuhet në njoftimin e MINT-it në Facebook.

“Me këtë rast janë shqiptuar një numër i madh i gjobave gjithashtu lëndët do të trajtohen në pajtim me legjislacionin në fuqi. Inspektimet do të vazhdojnë dhe në çdo rast kur konstatohen shkeljet, do të merren masa ndëshkuese”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti i ShBA-së, Joe Biden, ka thënë se NATO nuk…